گزارش افتتاح کتابخانه و خانه گفتگوی حجت الاسلام دکتر سید عباس موسویان در کانون اندیشه جوان

گزارش افتتاح کتابخانه و خانه گفتگوی حجت الاسلام دکتر سید عباس موسویان در کانون اندیشه جوان

در کانون اندیشه جوان؛

آیین افتتاح کتابخانه و خانه گفتگوی برگزار شد

آیین افتتاح کتابخانه و خانه گفتگوی همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی در کانون اندیشه جوان برگزار شد.

به گزارش کانون اندیشه جوان، آیین افتتاح کتابخانه و خانه گفتگوی همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی در کانون اندیشه جوان برگزار شد.

در ابتدای این نشست، محسن رحیمی مدیر عامل کانون اندیشه جوان به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: قریب به ۲۵ سال از تاسیس کانون اندیشه جوان می گذرد و در این مدت توانسته گنجینه های متعددی را تولید و در دسترس دیگران قرار دهد. یکی از آن مجموعه ها مجموعه کتب مرتبط و متناسب با مخاطبان است که در این سالها در بخش های مختلف کانون گرد آوری شده است.

وی افزود: یکی از نیازهای مخاطبان کانون اندیشه جوان تولید محتوا و کتاب مناسب و منطبق با مسائل و نیازهای خودش است. بر همین اساس بر آن شدیم تا محتواهای تولید شده در بخش های مختلف را در یک مجموعه واحد نگهداری کنیم از این رو اقدام به شناسایی منابع، ثبت فرآیندهای معرفی کتاب در سامانه کتابخانه ملی و آماده سازی فرم مجموعه کردیم.

رحیمی به افتتاح کتابخانه اشاره و تصریح کرد: امروز همزمان با ایام کتاب و کتابخوانی شاهد افتتاح مجموعه کتابخانه کانون اندیشه جوان هستیم و همچنین قرار است خانه گفتگویی نیز در جوار این کتابخانه راه اندازی شود تا دانشجویان در این مرکز بتوانند به گفتگو و مناظره بپردازند.

مدیر عامل کانون اندیشه جوان به گوشه ای از فعالیتهای علمی این مرکز علمی پرداخت و گفت: در دوسال کرونایی اخیر صد نشست گفتگوی دانشجویی تحت عنوان کالک به همت کانون برگزار شد و این اتفاق به واسطه ارتباطی که این مرکز با مراکز دانشگاهی و دانشجویی داشت اتفاق افتاد؛ می توان گفت این اقدام یک گزارش و وضع شناسی تشکل های دانشجویی محسوب می شد که اخیرا هم نشست های جدیدی تحت عنوان معرکه با محوریت مسائل اخیر و بحث اعتراض در کانون اندیشه جوان برگزار و دنبال می شود.

در ادامه این نشست، مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور به ایراد سخنرانی پرداخت و تصریح کرد: با توجه به شرایط موجود ما با نسلی مواجه هستیم که نگاه، بیان، نوع تفکر و جهان بینی آنان متفاوت با ساختار فکری نسل گذشته است. باید توجه داشت که نسل جدید دوران انقلاب را ندیدند و این مهم به خوبی برایشان تبیین نشده است.

وی افزود: غالبا حاضران در سالن های کتابخانه ها دهه هشتادی ها هستند وقتی با آنان صحبت می شود می بینیم که جهان بینی آنان کاملا متفاوت است اما در عین حال افرادی سخت و غیر قابل نفوذ نیستند. آنان به شدت افرادی مقاوم و نترس بوده که روی حرف خود پافشاری می کنند.

رمضانی با تاکید بر اینکه برای حل مسائل موجود نیازمند گفتگو هستیم و چاره ای جز این نیست، یادآور شد: متاسفانه در این زمینه نسبت به آداب گفتگو و تسلط بر موضوع دچار مشکل بوده و با فرهنگ و ادبیات گفتگو غریبه هستیم و تلاش نمی کنیم به این سمت و سو حرکت کنیم.

دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور ادامه داد: بنابراین مهمترین مشکلاتی که در خانواده ها وجود دارد عدم مهارت گفتگو است و فضای مجازی و فیلم نمی تواند این مشکل را رفع کند از این رو این مهم نیازمند یک دانش، فهم و مهارت است که عمده آن با مطالعه و تعمیق و همچنین با کمک گرفتن از دیگر ابزارها امکان پذیر است.

وی با تاکید بر اینکه ما به لحاظ حکمرانی و اداره جامعه نیازمند حلقه کانون جوان در سطح کشور هستیم، گفت: در این صورت خلاهای موجود مرتفع می شود. اینکه امروز فحاشی در ادبیات سیاسی کشور وارد شده و در اعتراضات اخیر شاهد رکیک ترین ناسزاها به افراد هستیم و کسی هم از شنیدن آن ناراحت نمی شود مساله بسیار عجیب و دردناکی است.

رمضانی در پایان خاطرنشان کرد: عدم فهم بعضی مسائل توسط برخی مسوولان تصمیم گیرنده بسیار جدید است. رهبر معظم انقلاب در هر زمان مساله فرهنگ را گوشزد کردند در حالی که امروز با بحران فرهنگی روبرو هستیم. صرف قانون گذاری مشکلات موجود را حل نمی کند بلکه نیازمند اقدام در حوزه خانواده که مهمترین نهاد جامعه به شمار می رود، هستیم و این اقدام باید حمایت شود. اگر نتوانیم از ابزار حکومت برای بهبود شرایط جامعه ، پیشرفت فرهنگی و پیشرفت فکری استفاده کنیم باید مسوولان امر به خداوند پاسخگو باشند.

در ادامه علی رمضانی مدیر عامل خانه کتاب و ادبیات ایران به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: مساله شناسی به موقع یکی از اقداماتی است که کانون اندیشه جوان به آن اهتمام جدی داشته است. کانون مصداق کوره پزی ایده ها، آدم ها و عمل آوری است اما در استفاده از آن ایده ها و در استفاده از آدم ها و امتداد دادن به آنها مساله داشته است.

وی افزود: مرحوم موسویان در مجموعه کانون مشهور بود که برای گفتگوی با افراد وقت می گذاشت از این رو خانه گفتگوی موسویان باید بتواند تواضع و برابری کردن با افراد و ایجاد فضای گفتگو را فراهم آورد.

رمضانی بیان کرد: امروز مساله محاصره تبلیغات اذهان را در دست گرفته و برگرداندن این اذهان کار سخت و پیجیده ای است که امید است با کمک این خانه توفیقاتی حاصل شود.

در ادامه علی قجری دبیر ستاد جهاد تبیین دانشگاهیان کشور به سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: بیش از یک سال است که از طرح جهاد تبیین توسط رهبر معظم انقلاب می گذرد در این یک سال گذشته مانند همه موضوعات و مفاهیمی که معظم له مطرح می کردند دغدغه مندان آمدند همان مفاهیم و موضوعات را تکرار کردند و به نوعی اکوی رهبری شدند در حالی که کمتر مضمون، گزاره و مفهومی را در اندیشه و بیانات ایشان در چند دهه اخیر می توان پیدا کرد که بر آن علاوه بر مفهوم و گزاره فلسفی و منطقی، بعد شرعی، اجتماعی و سیاسی مترتب باشد.

وی افزود: معظم له در بیانات خویش می فرمایند جهاد تبیین فریضه ای فوری و قطعی است؛ هر کدام از این سه کلمه بار معنایی عمیقی دارد که یک حکیم، ولی فقیه و مرجع تقلید آن را بیان می کنند. بر همین اساس جهاد تبیین باید یک کنشگری و ساحت جدیدی را در ما ایجاد کند.

قجری به اتفاقات اخیر اشاره و تصریح کرد: هر گونه به اتفاقات اخیر نگاه می کنیم به مساله جهاد تبیین می رسیم. رسانه ها خط مقدم حوزه جهاد تبیین هستند و متاسفانه در تحقق این امر نمره قابل قبولی را دریافت نکردند. موضوع جهاد تبیین بیش از آنکه یک پروژه و ایده باشد یک موضوع بینشی و نگرشی است. اگر تک تک مردم این موضوع را به عنوان فریضه و رویکرد در تعاملات روزانه و اجتماعی و حرفه ای خودشان قرار ندهند به آن هدف مطلوب نخواهیم رسید.

 دبیر ستاد جهاد تبیین دانشگاهیان کشور در پایان خاطرنشان کرد: نباید به مساله جهاد تبیین یک نگاه پروژه ای داشت و تنها در قالب برگزاری همایش آن را عملی کرد در حالی که یکی از نکات روشی معظم له در این مطالبه آن است که هر کسی مانند چراغ اطراف خود را روشن کند و این کار پیچیده ای نیست. وضعیت کنونی کشور نتیجه خاموش کردن چراغ ها و بی حوصله بودن افراد در تحقق امر جهاد تبیین است.  بنابراین نباید به موضوع جهاد تبین به عنوان مفهوم نگاه کرد. به نظر می رسد جهاد تبیین امتداد و مترقی کرسی آزاد اندیشی است با این تفاوت که در کرسی آزاد اندیشی تخصص لازم است اما در جهاد تبیین که یک موضوع عمومی و مردمی است باید مطالب به عنوان بینش و نگرش در اختیار دیگران قرار گیرد.

دیدگاه شما

پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.